Helmond Sport / 29 september 2021

In de negende speelronde staat voor Helmond Sport a.s. vrijdag een thuiswedstrijd op het programma tegen Jong Ajax. De Amsterdammers wonnen hun laatste drie wedstrijden en zijn (samen met FC Volendam) de meest scorende ploeg (19x) van de Keuken Kampioen Divisie.

Daar staat echter tegenover dat het team van John Heitinga, op MVV na, de meeste goals tegen (17x) heeft gekregen. Afgelopen maandag speelden deze twee teams tegen elkaar op De Toekomst (3-1). Een zeer late tegentreffer van ex-HS speler Orhan Džepar zorgde ervoor dat Jong Ajax voor de 41e keer op rij niet ‘de nul wist te houden’. De jeugdige Engelse doelman Charlie Setford (na Jay Gorter en Calvin Raatsie alweer de derde goalie die Jong Ajax dit seizoen heeft opgesteld) deed voor de camera’s van ESPN geen enkele moeite om zijn teleurstelling hierover te verbergen.

De kracht van Jong Ajax ligt, zoals de statistieken al aangaven, duidelijk voorin. Afgelopen maandag stond Danilo in de spits, vorig seizoen nog goed maar liefst zeventien treffers in de eredivisie voor FC Twente. De Braziliaan verdrong de (verrassende) clubtopscorer met zeven treffers Max de Waal uit de basis. De vleugels worden normaliter bezet door (op links) de 18-jarige Naci Ünüvar (in januari 2020 de jongst scorende debutant ooit in Ajax 1) en op rechts de even jonge Christian Rasmussen, deze Deen werd twee jaar geleden voor een paar miljoen opgehaald uit de jeugd van FC Nordsjaelland.