Helmond Sport / 24 augustus 2021

A.s. vrijdag gaat Helmond Sport op jacht naar het eerste resultaat in het nieuwe seizoen. In het SolarUnie Stadion is Jong PSV de tegenstander, de (jeugdige) Eindhovenaren haalden vier punten uit drie wedstrijden.

Afgelopen maandag wist het team van Ruud van Nistelrooij de eerste zege (3-2) te behalen, dit ten koste van stadsgenoot FC Eindhoven. Grote man bij de rood-witten was aanvaller Fodé Fofana, de achttienjarige Groninger met Guineese roots nam twee goals voor zijn rekening. Vorig seizoen kwam hij al tot acht treffers in de Keuken Kampioen Divisie. Twee weken geleden maakte hij zijn debuut in het eerste elftal, als invaller in de derde ronde van de kwalificatie Champions League tegen het Deense FC Midtjylland. Op tienjarige leeftijd maakte Fofana overigens al de niet alledaagse overstap van de amateurs van het Groningse GVAV-Rapiditas naar FC Barcelona, waar hij twee jaar in de wereldberoemde jeugdafdeling zou verblijven.

Van_Nistelrooy.JPG

Ruud van Nistelrooij (rechts) zat zeven jaar geleden ook al eens op de bank bij een competitiewedstrijd tussen Helmond Sport en Jong PSV.

Zijn coach Ruud van Nistelrooij kwam in zijn actieve tijd als voetballer bij de andere Spaanse topclub Real Madrid terecht. Hij koos voor een wat meer geleidelijke route, via de amateurs van Nooit Gedacht (Geffen) en Margriet (Oss), en vervolgens de BVO’s FC Den Bosch, Heerenveen en PSV.
Dit seizoen maakt hij zijn officiële debuut als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Toch is het niet de eerste keer dat de nu 45-jarige Geffenaar een wedstrijd tegen Helmond Sport coacht, in november 2014(!) deed hij dat al namens Jong PSV, als stagiair onder Darije Kalezic. Helmond Sport won toen overigens met 2-1.