Helmond Sport / 08 maart 2023

Helmond Sport gaat a.s. vrijdag proberen een vervolg te geven aan de recente thuiszeges op resp. Jong FC Utrecht (2-0) en Roda JC (1-0). Bovendien valt er tegen Jong PSV sowieso nog wat recht te zetten na de 6-0 nederlaag eerder dit seizoen.

Op PSV Campus De Herdgang leed Helmond Sport zijn zwaarste nederlaag in de afgelopen twee jaar, het was tevens de laatste wedstrijd onder trainer Sven Swinnen. De openingstreffer van Jong PSV kwam op naam van Johan Bakayoko, deze Belgische aanvaller is inmiddels doorgeschoven naar het eerste elftal. De tweede doelpuntenmaker Sávio zal evenmin aantreden in het GS Staalwerken Stadion, de Braziliaan kampt met een langdurige blessure.

De derde (en tevens vijfde) doelpuntenmaker Mathijs Tielemans is wel een vaste waarde voor trainer Adil Ramzi. De twintigjarige Veldhovenaar staat inmiddels al op 26 optredens, het hoogste binnen de selectie. De vierde doelpuntenmaker Simon Colyn speelt bijna net zo vaak (25 wedstrijden), de Canadees heeft net zoals Tielemans hierin vier maal gescoord.

De laatste Eindhovense treffer kwam op naam van Jason van Duiven, de huidige clubtopscorer met tien treffers. De achttienjarige centrumspits beleeft dit seizoen zijn ‘doorbraak’, in het UEFA Europa League duel tegen Sevilla FC maakte hij voor het eerste keer deel uit van de wedstrijdselectie van PSV 1. In 2018 maakte hij samen met zijn jongere broer Robin van Duiven, momenteel spits van PSV O17, de overstap van de jeugdopleiding van FC Twente naar PSV.