Helmond Sport / 02 december 2021

Helmond Sport gaat het vrijdagavond opnemen tegen koploper FC Volendam. Het team van Wim Jonk is bezig met een imponerende reeks, in de laatste 15 wedstrijden werden maar liefst 26 punten gehaald.

De laatste nederlaag dateert uit de tweede speelronde, thuis werd er met 1-3 verloren van ADO Den Haag. In dit duel werd Filip Stankovic al vroeg uit het veld gestuurd, deze pas negentien jaar oude keeper is gehuurd van Inter Milan. De Servische doelman werd onder de lat vervangen door Barry Lauwers, die inmiddels al tien optredens in het eerste elftal op zijn naam heeft staan. Tussendoor keepte hij ook nog een duel met Jong Volendam dat uitkomt in de Tweede Divisie.

Voor clubtopscorer Robert Mühren is het alweer twaalf jaar geleden dat hij uitkwam voor de beloften van FC Volendam. Na ruim honderd wedstrijden in het éérste elftal vertrok hij voor drie seizoenen naar AZ. Basisspeler werd de nu 32-jarige Mühren daar zelden, zijn loopbaan ging verder bij het Belgische Zulte-Waregem, NAC Breda en Cambuur Leeuwarden. Met de Friezen werd hij afgelopen seizoen kampioen van de Keuken Kampioen Divisie, en behaalde tevens nog een persoonlijke prijs. Met 38 goals werd hij topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, een aantal dat sinds 1962 niet meer was voorgekomen. Inmiddels staat hij alweer op zeventien treffers, maar moet daarmee wel Thijs Dallinga van Excelsior voor zich dulden.