Helmond Sport / 06 april 2023

Helmond Sport krijgt vrijdagavond MVV op bezoek. De Maastrichtenaren staan zevende in de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en zijn met nog zeven wedstrijden te spelen op weg om een ticket voor de playoff’s te bemachtigen. Gezien de relatief lage begroting van de Sterrendragers is dat een prestatie van formaat van het team van Maurice Verberne. De ex-speler en assistent-trainer van Helmond Sport is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij MVV (zijn eerste periode tussen 2009 en 2013 niet meegerekend), vanaf 30 maart 2022 is hij na het ontslag van Klaas Wels hoofdtrainer. Verder trainde hij RKSV Nuenen, Roda JC, NAC Breda, Brabantia en FC Eindhoven.

Tegen Helmond Sport kan de in Beek en Donk geboren Verberne geen beroep doen op de geschorste Ruben van Bommel, een van de revelaties van dit seizoen. De achttienjarige linksbuiten was in de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen, in de De Geusselt werd het 4-0, goed voor een goal en een assist. Inmiddels staan zijn tellers op elf goals, vier assists, en vijf gele kaarten. Met zijn elf treffers is hij clubtopscorer, maar qua assists wordt hij ver overtroffen door Koen Kostons. Deze 23-jarige aanvaller staat met zijn vijftien assists tweede in het totale KKD-klassement.
De Belgische doelman Romain Matthys is zelfs leider van een KKD-klassement, de ex-keeper van RWDM, KAS Eupen en RFC Luik verrichtte de meeste reddingen van alle keepers.

LET OP! Als je de wedstrijd wilt bezoeken heb je tot vandaag 23:59 uur de tijd om jouw ticket te bestellen. 

KOOP HIER JE TICKET