Helmond Sport / 04 november 2021

Helmond Sport treedt vrijdagavond in het SolarUnie Stadion aan tegen Roda JC. Het team van oud-HS trainer Jurgen Streppel staat achtste in de Keuken Kampioen Divisie, en heeft nog (het restant van) de afgelopen vrijdag bij een 0-0 stand gestaakte uitwedstrijd bij MVV tegoed.

foto_Roda_Vereijken.jpg

Tegen de Koempels kan Helmond Sport geen goede statistieken overleggen. Deze eeuw werden er tien officiële onderlinge duels afgewerkt, daarvan werd er slechts één (4-0 in maart 2019) gewonnen, zeven gingen verloren. Ook na de laatste ontmoeting in februari 2021 (1-2) bleef Helmond Sport met lege handen achter. Patrick Pflücke bracht zijn team op voorsprong, het was een van de dertien treffers van de 24-jarige Duitse vleugelspits in het vorige seizoen. Dit seizoen is hij gedeeld clubtopscorer met vier treffers, samen met Xian Emmers. Deze 22-jarige Belgisch/Italiaanse middenvelder, zoon van oud-international Marc Emmers, kwam vorig seizoen nog uit voor Almere City FC dat hem had gehuurd van Inter Milan. In de Serie A speelde hij nooit, wel in de Serie B toen hij in het seizoen 2018/2019 op huurbasis uitkwam voor Cremonese.

De wedstrijd eerder dit jaar (waarin de naar Roda JC vertrokken Guus Joppen uiteraard nog de clubkleuren van Helmond Sport verdedigde) werd een paar minuten voor tijd beslist door Dylan Vente. Toen was deze 22-jarige spits nog gehuurd van Feyenoord, inmiddels heeft hij een tweejarig contract getekend bij Roda JC. Afgelopen week schoot hij zijn ploeg nog naar de volgende ronde van de KNVB-beker door een treffer vlak voor tijd tegen FC Den Bosch.