Helmond Sport / 08 februari 2023

Helmond Sport ontvangt vrijdagavond in het GS Staalwerken Stadion Roda JC, de club uit de Oostelijke Mijnstreek vinden we terug op de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In het (vaak voorkomende) geval dat in de eindstand alle periodekampioenen ‘bovenin’ staan, geeft deze positie nog net recht op één van de zes play-offs tickets (de huidige nummer acht Jong AZ komt daarvoor niet in aanmerking). De ploeg van trainer Erwin de Graaf (opvolger van de naar Onze Club vertrokken Jurgen Streppel, Remond Strijbosch fungeerde nog een aantal wedstrijden op ad-interim basis als hoofdcoach) kan dus elk punt hard gebruiken.

In aanvallend opzicht zijn de ogen daarbij vooral gericht op Dylan Vente. De nu 23-jarige spits voldoet prima in Kerkrade, een eerdere verhuurperiode van Feyenoord aan RKC Waalwijk werd daarentegen een teleurstelling. Bij de Rotterdammers kwam het ook nooit tot een definitieve doorbraak, al debuteerde hij al op zijn achttienjarige in de Champions League tegen Manchester City.

Momenteel is hij samen met Emil Hansson van Heracles Almelo de medetopscorer van de KKD. Met zijn veertien treffers neemt hij in zijn eentje veertig procent van de totale productie voor zijn rekening, je zou hem dus de Martijn Kaars van Helmond Sport mogen noemen. Verschil is dat de Helmondse clubtopscorer wél wist te scoren in de onderlinge ontmoeting eerder dit seizoen in het Parkstad Limburg Stadion, dat was meteen de enige treffer van de wedstrijd. Voor een Helmondse thuiszege op Roda JC moeten we vier jaar terug in de tijd. Over ‘vroeger’ gesproken, bij de geel-zwarten zien we behalve de al eerder genoemde Remond Strijbosch (inmiddels weer assistent) ook keeperstrainer Rein van Duijnhoven en de verdedigers Guus Joppen en Boyd Reith terug.