Helmond Sport / 10 februari 2022

Het SolarUnie Stadion is a.s. vrijdag voor het eerst sinds de thuiswedstrijd van 5 november tegen Roda JC weer gevuld. Gelukkig mogen we onze supporters in het duel tegen Telstar weer ontvangen, bij binnenkomst wordt iedereen verwelkomd met een verrassing, waarover later meer!

“De Witte Leeuwen” hadden afgelopen vrijdag al de gelegenheid om voor eigen publiek te spelen. Trainer Andries Jonker moest maar liefst vijftien(!) spelers missen, dat zijn team al na een half uur spelen met 0-3 achterstond tegen De Graafschap, had daar vast iets mee te maken. Doelman Abdel El Ouazzane voorkwam door het keren van een strafschop een nog grotere achterstand voor rust. Het zou overigens bij drie tegengoals blijven voor deze 23-jarige Marokkaans-Nederlands keeper in zijn zevende optreden van dit seizoen. Opvallend genoeg zijn er twee(!) keepers die meer wedstrijden op hun naam hebben staan. Ronald Koeman junior (vorige seizoen bij TOP Oss) stond acht keer onder de lat, Trevor Doornbusch elfmaal.

Laatstgenoemde stond ook tussen de palen cq. onder de lat in de thuiswedstrijd van Telstar eerder dit seizoen tegen Helmond Sport. De voormalige doelman van Nederland onder 19 jaar zag zijn ploeg toen een 2-0 voorsprong nemen door treffers van Anwar Bensabouh (zijn enige goal in dit seizoen) en Cas Dijkstra. Met vier goals staat hij tweede in het clubtopscorersklassement, dat uiteraard wordt aangevoerd door Glynor Plet. Deze 35-jarige spits is bezig aan zijn vijfde seizoen in Velsen-Zuid, dit echter wel verdeeld over twee periodes. In het seizoen 2009-2010 bereikte hij met 21 treffers zijn hoogste aantal.

In de afgelopen winter-transferperiode werden de aanvallende mogelijkheden voor Andries Jonker nog flink uitgebreid. De Braziliaan Giovanni werd gehuurd van Jong Ajax, daarnaast sloten ook de clubloze Randy Wolters (vorig seizoen uitkomend op het tweede niveau in Griekenland bij Xanthi) en Stanley Akoy (meest recentelijk bij SC Cambuur) aan.