Helmond Sport / 20 januari 2022

Helmond Sport ontvangt vrijdagavond in het SolarUnie Stadion TOP Oss. Op de ranglijst ontlopen beide Brabantse teams elkaar nauwelijks, de ploeg van Wil Boessen staat één plaats hoger.

Ook in het onderlinge duel in Oss ruim twee maanden geleden was er van verschil nauwelijks sprake. In het Frans Heesen Stadion (dit was in de laatste speelronde waarbij publiek nog was toegestaan) werd er niet gescoord, scoren doen beide clubs dit seizoen überhaupt niet veel. De Osse clubtopscorer met zes treffers luistert naar de naam Kay Tejan, de afgelopen drie seizoenen nog actief bij de amateurs van Quick Boys en Kozakken Boys. Daarvoor kwam de nu 24-jarige Amsterdammer uit voor FC Volendam waar hij vooral bij de beloften (Derde Divisie) speelde. Door twee invalbeurten in het eerste elftal kwam hij toen tot negentien speelminuten in het betaalde voetbal.

Zijn huidige coach Bob Peeters verblijft al vanaf zijn achtste jaar in het profvoetbal. De voormalige spits doorliep de complete jeugdopleiding bij Lierse SK om daar op achttienjarige leeftijd te debuteren in het eerste elftal. Met deze club uit zijn geboortestad behaalde hij in 1997 verrassend de Belgische titel, om vervolgens de overstap naar Nederland te maken. Met Roda JC won hij de KNVB-beker (was bij de huldiging trouwens ook verantwoordelijk voor een beschadiging van die bokaal), waarna Vitesse er veel geld voor over had om de boomlange spits naar Arnhem te halen.  

Zijn loopbaan als voetballer bracht hem nog bij het Engelse Millwall waarna hij afsloot op het vertrouwde nest van Lierse SK. Als trainer was hij al hoofdverantwoordelijke bij Cercle Brugge, KAA Gent, Waasland-Beveren, Charlton Athletic, KSC Lokeren en KFC Westerlo alvorens hij Klaas Wels opvolgde bij de Ossenaren.