Helmond Sport / 29 september 2022

Helmond Sport gaat vrijdagavond tegen TOP Oss proberen een vervolg te geven aan de recente thuiszeges tegen Almere City FC (3-0) en FC Dordrecht (2-1). Een eventuele derde overwinning op rij in eigen huis is sinds maart 2018 niet meer voorgekomen.

De laatste zege thuis tegen TOP Oss dateert overigens ook uit die periode. De afgelopen vier seizoenen gingen de Ossenaren er drie keer met de volle buit vandoor. Gelukkig zijn er andere statistieken die wat meer hoop bieden, zo is TOP Oss dit seizoen de ploeg in de KKD met de minste doelpogingen.
Justin Mathieu vormt hierop een uitzondering. De 26-jarige aanvaller is clubtopscorer met vijf treffers en staat derde in de lijst van KKD-spelers met de meeste schoten op het vijandelijke doel. In dit klassement staat onze Martijn Kaars overigens tweede, achter Roda JC’er Dylan Vente.

Met zijn vijf treffers van nu heeft Justin Mathieu (oudere broer van Dani Mathieu van Willem II) zijn totaal van afgelopen seizoen al geëvenaard. Kaj Tejan was toen de clubtopscorer met veertien treffers, wat hem afgelopen zomer een overgang naar de Moldavische topclub Sheriff Tiraspol opleverde. Andere bekende spelers die vertrokken zijn keeper Norbert Alblas (Excelsior Rotterdam), Dean Guezen (FC Zwolle), Lion Kaak en Jan Lammers (De Graafschap). Nieuw in de selectie van trainer (en voormalig Helmond Sport-spits Kristof Aelbrecht) zijn o.a. Dean van der Sluijs en Thomas Beekman, allebei afgelopen seizoen nog uitkomend voor Helmond Sport.