Helmond Sport / 28 oktober 2020

Helmond Sport gaat vrijdagavond proberen om de eerste thuiszege van het seizoen te behalen. Dit moet dan gaan ten koste van tegenstander MVV, de Limburgers staan vijftiende in de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie, twee plaatsen boven het team van Wil Boessen.

Half juli won Helmond Sport al van De Sterrendragers in De Geusselt (0-1), het was de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op dit seizoen. De winnende treffer viel kort voor tijd door proefspeler Chovanie Amatkarijo, momenteel uitkomend in de Tweede Divisie bij Scheveningen. Destijds waren ook Karim Loukili en Lance Duijvestijn nog op proef, zoals bekend werden zij niet veel later vastgelegd.

Tegenstander MVV trok nog maar drie weken geleden een aanvaller aan. De bij Lommel SK overbodig geworden Arne Naudts (de eerste zes competitiewedstrijden behoorde hij niet tot de selectie) verhuisde op de allerlaatste dag van het transferwindow naar Maastricht. Voorafgaand aan zijn één seizoen durende periode op het tweede niveau in België, kwam hij twee seizoenen uit voor Helmond Sport. In 55 wedstrijden vond hij zeventien keer het net, waarbij opviel dat het overgrote gedeelte van heel dichtbij was.

Scoren deed de 26-jarige spits deze jaargang nog niet, de clubtopscorer is Joeri Schroyen met vier treffers. Deze 29-jarige Weertenaar is al bezig aan zijn vijfde seizoen in de Limburgse hoofdstad, bij provinciegenoot Fortuna Sittard was hij (verdeeld over twee perioden) eveneens vijf jaar actief. De toen nog als verdediger te boek staande Schroyen kwam bij Go Ahead Eagles een half seizoen in de eredivisie uit, maar speelde daar slechts vier wedstrijden.

De eredivisie ervaring van trainer Darije Kalezić is aanmerkelijk ruimer. Als speler deed hij die vooral op bij RKC Waalwijk en in mindere mate bij De Graafschap. Bij laatstgenoemde club was hij ook trainer op het hoogste niveau, later ook bij Roda JC. Na (exotische) uitstapjes in Saoedi-Arabië, Australië en Indonesië tekende hij in juni een tweejarig contract bij MVV.