Helmond Sport / 06 juli 2013

Helmond Sport wint van Team VVCS (3-2)

Helmond Sport heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd winnend afgesloten, tegen ‘Team VVCS’ werd een vroege 0-2 achterstand nog omgebogen in een 3-2 zege. Op het kunstgrasveld van MULO/Helmondia’55 (aan het kunstgrasveld van Helmond Sport wordt momenteel hard gewerkt, vandaar dat deze wedstrijd ter afsluiting van de Open Dag niet in het Lavans Stadion plaats vond) kwam het team van Eric Meijers niet goed uit de startblokken. De naar een nieuwe club zoekende formatie van trainer John Lammers kreeg via Achmed Ammi (vorig seizoen regelmatig spelend voor Jong VVV/Helmond Sport) de eerste kans van de wedstrijd, een minuut later werd een volgende kans (ingeleid door slordig balverlies van Ferry de Regt) door linksbuiten Evert Brouwers wel benut (14’ ;0-1).

Nog geen twee minuten later werd doelman Van der Steen wederom gepasseerd, ingeluid door een lange trap van zijn collega-doelman Tim Coremans. De Helmondse verdediging reageerde niet, allen waren in de veronderstelling dat er voor buitenspel zou worden gevlagd.Van der Steen besloot toen maar zelf het duel met Roland Bergkamp aan te gaan, maar belandde echter buiten de zestien. Tegen deze lange spits (net zoals Ammi vorig seizoen nog spelend voor Jong VVV/Helmond Sport) moest hij het afleggen in het kopduel (16’ ;0-2).  
De eerste kans van Helmond Sport volgde pas tien minuten later, een kopbal van spits Mark Janssen (Serhat Koç stond opgesteld als meest aanvallende middenvelder) belandde voor de voeten van Davy Brouwers, de rechtsbuiten zag zijn inzet nog net gekeerd door doelman Coremans. Linksbuiten Stanley Elbers kreeg kort voor rust een nog betere kans, na een fraaie steekpass van proefspeler Deyan Mitev.

De tweede helft begon met veel nieuwe spelers aan beide zijden, groot verschil was echter dat het Team VVCS flink aan kwaliteit had ingeboet, terwijl Helmond Sport er met de inbreng van Velasco en Bridji juist op vooruit ging. De aansluitingstreffer viel al snel, een inzet van rechtsbuiten Koot verdween via Ammi in het eigen doel (53’ ;1-2). Het oppermachtige Helmond Sport hoefde op de gelijkmaker ook niet lang te wachten, de zeer nadrukkelijk aanwezige Bridji rondde in tweede instantie een vrije doelkans af (59’ ;2-2). Via opnieuw Bridji, Koç en Brouwers kreeg HS kansen op een voorsprong, maar de winnende treffer zou pas vallen in de slotfase waar veel jeugdige spelers waren ingebracht. Arne van Geffen werd de matchwinnaar, na een kort genomen indirecte vrije trap in het strafschopgebied vond hij de lege hoek (81’ ;3-2).

Helmond Sport speelt a.s. zaterdag zijn volgende oefenwedstrijd, in het Drentse Norg is FC Groningen de tegenstander.

Opstelling HS eerste helft (4-3-3 formatie):
Van der Steen – Kazlauskas, De Regt, Weuts, Justiana – Visser, Koç, Mitev – Brouwers, Janssen, Elbers.
Opstelling HS tweede helft (4-3-3 formatie):
Watt – Kazlauskas (71’ Van de Kerkhof), De Regt (71’ Nieskens), Lammers, Justiana (71’ Kuijpers) – Van Geffen, Brouwers (71’ Carlos David), Velasco – Koot, Koç (71’ Fecunda), Bridji.
Geblesseerd: Siers en Verberne.