Helmond Sport / 02 september 2020

Op een bijzonder ongebruikelijk tijdstip (zondagavond acht uur) gaat Helmond Sport zijn eerste thuiswedstrijd van de competitie afwerken. Op speeldag twee is het wellicht wat vroeg om van een topper te spreken, maar feit is wel dat beide ploegen een fraaie start beleefden.

NAC Breda overtuigde in het eigen Rat Verlegh Stadion met een 6-1 zege op Jong AZ, een mooi debuut voor trainer Maurice Stein. De 46-jarige Hagenees volgde in de zomer de ontslagen Peter Hyballa op. Stein werd in 2000 al eens kampioen met NAC Breda, maar dat was nog in zijn actieve carrière als voetballer. Hij speelde verder bij ADO Den Haag, de club waar ook zijn trainersloopbaan begon. Na VVV Venlo en een kort avontuur in Abu Dabhi bij Al Wahda FC, is hij nu teruggekeerd op de Nederlandse velden.

El_Allouchi.jpg

Voor Keuken Kampioen Divisie begrippen heeft Stein een zeer sterke selectie tot zijn beschikking, zeker in aanvallend opzicht. Mounir el Allouchi (op bovenstaande foto, tussen januari 2015 en medio 2016 verhuurd aan onze club) had vorig seizoen bij de eerste thuiswedstrijd van NAC (toevallig ook tegen Helmond Sport) een grote inbreng bij de 5-1 zege.

Het spitsenduo Finn Stokkers en Huseyin Dogan is eveneens gebleven. Verder hebben de Bredanaren ook nog de beschikking over Sydney van Hooijdonk en aanwinst Nick Venema. Laatstgenoemde is gehuurd van FC Utrecht, vorig seizoen werd de 21-jarige centrumspits ook al verhuurd aan Almere City FC. Tegen Jong AZ maakte hij bij zijn debuut al meteen zijn eerste goal. Voor zijn eigenlijke werkgever FC Utrecht scoorde hij al 36 keer in de Keuken Kampioen Divisie met 'Jong', en tevens zevenmaal voor het eerste elftal in de eredivisie.

Als klap op de vuurpijl trok NAC Breda deze week Lex Immers aan. De aanvallende middenvelder, die ook nog als centrumspits zou kunnen fungeren, was voorheen onder contract bij ADO Den Haag, Feyenoord, Cardiff City en Club Brugge. Na Moreno Rutten, DJ Buffonge, Roy Kortsmit, Dion Malone, Lewis Fiorini en de eerder genoemde Nick Venema is de 34-jarige Immers de zesde versterking voor de "Parel van het Zuiden".