Helmond Sport / 14 mei 2013

Henk van Hout geeft nieuwe impuls aan jeugdopleiding Helmond Sport

Helmond Sport heeft Henk van Hout aangetrokken als Hoofd jeugdscouting en coördinator jeugdplanclubs. Van Hout zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het scoutingbeleid en de aansturing van de jeugdscouts van Helmond Sport. Daarnaast zal hij als belangrijk aanspreekpunt fungeren richting de amateurclubs die bij Helmond Sport zijn aangesloten als jeugdplanclub. 

“Ook de verdere invulling en uitvoering van het convenant, wat is afgesloten met de jeugdplanclubs, is iets waar hij verder vorm aan gaat geven. Dankzij de aanstelling van Henk van Hout kunnen we structureel meer richting en invulling geven aan de jeugdopleiding van Helmond Sport. Dit zorgt direct voor een nieuwe impuls”, aldus Mario Captein algemeen directeur van Helmond Sport. 

“Ik vind het belangrijk om de goede contacten met de jeugdplanclubs verder uit te bouwen”, vertelt Henk van Hout. Van Hout is geen onbekende bij Helmond Sport. Eind jaren ’90 werkte hij verschillende jaren voor de club als Hoofd jeugdopleiding (algemene zaken). In deze periode heeft hij de basis gelegd voor de huidige vorm van het jeugdplan. “Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij Helmond Sport. Ik kijk er dan ook naar uit om de werkzaamheden voor het jeugdplan verder op te pakken.” Henk van Hout zal op 1 augustus van start gaan.


(Links Henk van Hout en rechts Ari de Kimpe, bestuurslid Technische Zaken van Helmond Sport na de ondertekening van het contract)