Helmond Sport / 18 mei 2019

Helmond Sport onder 13 jaar heeft vanochtend met 3-1 gewonnen van JVC Cuijck. Omdat concurrent Achilles'29 eveneens drie punten pakte, valt de beslissing in het kampioenschap in de Tweede Divisie volgende week in de rechtstreekse confrontatie met de Groesbekers.

Al voor de aftrap was de stemming in het SolarUnie stadion opperbest. Een prachtig zonnetje, veel en vooral luidruchtig publiek zorgde voor een (bij jeugdwedstrijden) ongekende ambiance. De jeugdige gasten uit Cuijck waren nog niet bekomen van de spreekkoren, vuurwerk en fakkels (het security level ligt hier wat lager dan bij wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie), of ze moesten al de eerste treffer incasseren. Spits Onesime Zimuangana ging op volle snelheid op de keeper af, passeerde deze vervolgens, en tot groot enthousiasme van alles en iedereen lag de bal al na zestien seconden spelen in het net (1’ ;1-0).
Nauwelijks twee minuten later gaf dezelfde Onesime Zimuangana een prachtige voorzet bij de tweede paal, maar Thijs Joosten zag zijn inzet net aan de verkeerde kant van deze paal belanden. Helmond Sport kreeg in het verloop van de eerste helft meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar Cas Molenaar (kopbal), Thijs Joosten (redding keeper), Ties Mezenberg (lat) zagen hun pogingen niet beloond.

Ook de eerste kans in de tweede helft (na 37 seconden) ging verloren, invaller Tarik Essakkati zag zijn inzet tegen de paal belanden. Vervolgens trad de oude voetbalwet ("als je zelf je kansen niet benut, doet een mindere tegenstander dat wel") in werking, uit een corner zorgde een kopbal van Juup van den Besselaar voor de onverwachte gelijkmaker (41' ;1-1).
Even leek Helmond Sport aangeslagen door deze tegenvaller, maar Onesime Zimuangana zette met zijn tweede treffer zijn team opnieuw op voorsprong (51' ;2-1). Een paar minuten later had hij zelfs zijn derde treffer op de schoen, maar miste vrij voor de keeper. In de blessuretijd maakte hij dat echter meer dan goed (tussendoor had Aassim Farah al de wedstrijd kunnen beslissen) door een bal vanaf ruim twintig meter onhoudbaar in het doel te schieten (60'+1 ;3-1).
Het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout gaat zodoende met een voorsprong van twee punten de slotronde in, een gelijkspel bij Achilles'29 is voldoende om 'de schaal' te bemachtigen.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Wessel Brugmans ; Nassim Izmar, Aassim Farah, Daan Raijmakers, Daan van der Linden ; Anouar Lemrini, Ties Mezenberg, Cas Molenaar (aanvoerder) ; Jayden Davelaar, Onesime Zimuangana, Thijs Joosten.
Ingevallen: Khalid El Arnouki, Brence van Asten, Tarik Essakkati, Julian Geerts, Thijs Vosselman en Tijn Willems (keeper).
Geel/Rood: Geen.

De stand aan kop (competitie over 22 wedstrijden):
1. Helmond Sport 21-56.
2. Achilles'29 21-54.
3. FC Eindhoven 21-47.