Helmond Sport / 21 mei 2019

Het klinkt als een klassieke jongensdroom, in de slotronde kampioen worden op het veld van je enige concurrent in een rechtstreekse confrontatie. Voor de zeventienkoppige selectie van Helmond Sport onder 13 jaar kan dat zaterdag werkelijkheid worden, om elf uur bindt het team onder leiding van het trainersduo Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout de strijd aan met Achilles'29. Aangezien Helmond Sport met een voorsprong van twee punten naar het Gelderse Groesbeek afreist, volstaat een gelijkspel. Eerder dit seizoen (op de vierde speeldag) werden de punten in het SolarUnie Stadion al daadwerkelijk gedeeld (2-2).

Zaterdag vormt Sportpark De Heikant het decor, twee seizoenen geleden speelde het (senioren-)vaandelteam van Achilles'29 daar in de Eerste divisie van het betaalde voetbal. Dit seizoen was er zelfs nog Eredivisie voetbal te bewonderen (maar dan bij de vrouwen), met als een van de speelsters aan Achilles-zijde...Glenda van Lieshout.
Helmond Sport hoopt zaterdag in Groesbeek op grote ondersteuning voor het team dat de laatste tien wedstrijden op rij wist te winnen!

De stand aan kop (competitie over 22 wedstrijden):
1. Helmond Sport 21-56.
2. Achilles'29 21-54.
3. FC Eindhoven 21-47.