Helmond Sport / 04 september 2012

Jong VVV/HS verliest van Vitesse (0-2)

Jong VVV/Helmond Sport heeft in zijn vierde competitiewedstrijd met 0-2 verloren van Jong Vitesse/AGOVV. Het team van Remond Strijbosch en Ben van Daal had lange tijd uitzicht op een gelijkspel, maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. De toeschouwers in het Lavans Stadion zagen geen hoogstaande partij, maar er waren wel voldoende kansen over en weer om de wedstrijd levendig te houden. Binnen tien minuten hadden linksback Hattu en rechtsback Ammi de kans om de score te openen, de eerste kans was echter voor de gasten geweest. Hadzic kwam vrij voor keeper Job Bulters (hij speelde zijn eerste officiële wedstrijd voor Helmond Sport), maar zijn lob ging over het doel. Deze spits zou een kwartier later toch de score openen, maar werd daarbij wel geholpen door doelman Bulters die verkeerd uitverdedigde (19' ;0-1).
In de twintig minuten daarna hadden de gasten hun sterkste fase, Gino Bosz was het dichtst bij de 0-2 met een vrije trap onderkant lat. Daarna was de wedstrijd weer in evenwicht, waarbij ook Jong VVV/HS zijn kansen op de gelijkmaker kreeg, maar Cullen en Cooper schoten tegen Vitesse keeper Eloy Room op.
In de slotfase fungeerde centrale verdediger Heesen als extra spits, hij kon met een kopbal bijna invaller Gijzen in scoringspositie brengen. Diep in de blessuretijd viel de beslissing, nadat scheidsrechter Tunnissen een buitenspelsituatie over het hoofd had gezien, kon invaller Mohamed Hamdaoui vrij op Bulters af. Lammers wist hem ten koste van een strafschop van scoren af te houden, Lieftink deed dit vervolgens vanaf de penaltystip (90'+4 ;0-2).  
Jong HS heeft na vier wedstrijden twee punten, en staat daarmee zevende in deze poule van acht teams.

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie):
Job Bulters - Ahmed Ammi (63' Dylan Donkers), Roy Heesen, Gregory Lammers, Stevie Hattu - Aron Gielen, Robert Cullen, Aron Gielen - Travis William Cooper (76' Mark Kuijpers), Roland Bergkamp (63' Dyon Gijzen), Jeremias Carlos David.
Op de bank en niet ingevallen: Robin Udegbe (keeper).
Geel: Lammers (90'+3 ;neerhalen tegenstander).