Helmond Sport / 21 november 2012

Jupiler League staat op tegen kanker

Komend weekend besteedt elke wedstrijd in de Eredivisie en de Jupiler league aandacht aan de strijd tegen kanker. Aan deze actie werken alle 36 clubs mee. Zij laten zien dat je samen veel kunt bereiken door de handen ineen te slaan.

En dat geld voor onderzoek naar kanker belangrijk is. De stadions zullen in het weekend in totaal met zo’n 200.000 toeschouwers gevuld zijn. De clubs vragen het publiek op te staan tegen kanker en te doneren. Want iedereen kan helpen kanker terug te dringen.

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. Per uur overlijden er in Nederland vijf mensen aan kanker. Kanker raakt iedereen. KWF Kankerbestrijding droomt van een wereld waarin niemand meer overlijdt aan kanker. Daarom roept KWF iedereen op te staan tegen kanker. Door donateur of vrijwilliger te worden of door zelf een actie te organiseren om geld in te zamelen voor KWF. Want alleen als we samen opstaan kunnen we investeren in onderzoek en kanker terugdringen.

De stichting Meer dan Voetbal is de katalysator achter Voetbal staat op tegen kanker. De stichting en de clubs willen deze gelegenheid ook aangrijpen om het woord ‘kanker’ in de spreekkoren aan te pakken. Niet alleen voetbalclubs komen in actie voor KWF Kankerbestrijding, ook spelers, supporters en clubpartners kunnen iets doen! Elke club geeft haar eigen invulling aan de actie voor KWF en samen roepen zij iedereen op om op te staan tegen kanker.

Kijk voor meer informatie over Voetbal staat op tegen kanker op www.staoptegenkanker.nl/voetbal.

Sinds 2010 presenteren KWF Kankerbestrijding en AVRO in november de TV-show Sta op tegen kanker. De show laat zien hoe belangrijk onderzoek naar kanker is. Onbekend en bekend Nederland, zoals Anita Witzier en BLØF, zet zich in tegen kanker en vraagt iedereen om donateur te worden van KWF Kankerbestrijding. De TV-show is woensdag 28 november 2012 om 20.30 uur live te zien bij de AVRO op Nederland 1. De herhaling is zaterdag 1 december om 15.50 uur.