Helmond Sport / 15 december 2022

Jurgen Streppel zal aanstaande zaterdag aantreden als nieuwe Technisch Manager van Helmond Sport. De huidige hoofdtrainer van Roda JC zal een meerjarig contract tekenen bij Onze Club en wordt verantwoordelijk voor alle voetbaltechnische zaken, inclusief de jeugdopleiding.

De nu 53-jarige Jurgen Streppel is geen onbekende naam in Helmond. De voormalige spits én centrale verdediger heeft meer dan 250 wedstrijden gespeeld voor Onze Club en is zijn trainerscarrière bij Helmond Sport begonnen. Eerst als jeugdtrainer, daarna twee seizoenen als assistent-trainer onder Jan Poortvliet en aansluitend drie seizoenen als hoofdtrainer. Verder is de geboren Voorstenaar trainer geweest bij Willem II, sc Heerenveen, Anorthosis Famagusta, Al-Jazira en Roda JC.

De voorbije weken heeft Helmond Sport contact gezocht met Roda JC en de in Helmond woonachtige Streppel. In goed overleg tussen Roda JC, Jurgen Streppel en Helmond Sport is er een akkoord gekomen over de onmiddellijke overstap. Streppel is blij om weer thuis te zijn: ‘Aan Helmond Sport heb ik veel te danken. Zowel als speler en als trainer is mijn loopbaan in het betaald voetbal begonnen bij Helmond Sport. De club is ambitieus en ik kijk er naar uit om de uitdagingen van de club voor de komende jaren verder vorm te geven.'

Helmond Sport bedankt de huidige technische manager Louis Coolen voor zijn jarenlange verdiensten. Later deze week zal er ook meer duidelijkheid komen over de nieuwe hoofdtrainer.