Helmond Sport / 25 mei 2019

Helmond Sport onder 13 jaar is kampioen geworden van de Tweede Divisie, op Sportpark De Heikant in Groesbeek werd de kampioenswedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst Achilles’29 met maar liefst 0-6 gewonnen.

Voor zeker 150 toeschouwers begon het team van Nick Bronzwaer en Glenda van Lieshout erg nerveus, maar de eerste de beste aanval was meteen goed voor de bevrijdende openingstreffer. Daan van der Linden brak door op links, bij de tweede paal stond Julian Geerts klaar om binnen te tikken (18’ ;0-1). Vijf minuten later stond Daan van der Linden aan de voet voor de tweede treffer, nu werd zijn voorzet door Tijs Joosten afgerond (23’ ;0-2).
Meteen na de rust zou de kleine linksbuiten tekenen voor zijn derde assist, nu profiteerde Jayden Davelaar van zijn prima voorzet (31' ;0-3). Toen Anouar Lemrini met een schot van twintig meter voor de vierde Helmondse treffer zorgde (38' ;0-4), kon het kampioenschap niet meer mis. Onesime Zimuangana (stift net over) en Tarik Essakkati lieten nog kansen liggen, maar in de slotfase werd de score nog flink opgevoerd. Via een kopbal van Nassim Farah (60' ;0-5) en het slotakoord van Julian Geerts (60'+2 ;0-6) kwamen prachtige cijfers op het scorebord.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Tijn Willems – Brence van Asten, Assim Farah, Khalid El Arnouki, Daan Raaijmakers – Ties Mezenberg, Tarik Essakkati, Cas Molenaar – Julian Geerts, Thijs Joosten, Daan van der Linden.
Ingevallen: Wessel Brugmans (keeper), Anouar Lemrini, Nassim Izmar, Jayden Davelaar, Thijs Vosselman en Onesime Zimuangana.
Geel/Rood: Geen.

De eindstand aan kop:
1. Helmond Sport 22-59 (+74)
2. Achilles'29 22-54
3. FC Eindhoven 22-50.