Helmond Sport / 01 oktober 2021

Na ruim 18 maanden is het wachten voorbij. Vanaf afgelopen zaterdag mochten stadions van clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer op volle capaciteit hun fans verwelkomen. Om de terugkeer van volle tribunes te vieren, kregen fans afgelopen weekend en vrijdag, de eer om het allereerste fluitsignaal te geven en de wedstrijden van hún club officieel te openen. Vandaag mocht de 86-jarige Karel de Haas de wedstrijd van Helmond Sport – Jong Ajax affluiten.  

Het gebaar aan de fans is een absolute primeur, het is voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat niet de scheidsrechters, maar de fans zelf de fluit in gebruik krijgen om de wedstrijden te openen.

Karel de Haas is de oudst betalende seizoenkaarthouder van Helmond Sport. De Haas heeft al meer dan 44 jaar een seizoenkaart.

Initiatiefnemers Jan de Jong van de Eredivisie en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie: ‘’We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen. We hopen dat het weer net zo sfeervol wordt op de tribunes als voor de coronaperiode.’’

IMG_1166.jpg