Helmond Sport / 16 juli 2021

Karim Loukili gaat Helmond Sport verlaten, de 24-jarige linksbuiten maakt de overstap naar de Letse topclub FC Riga. Helmond Sport heeft het bod dat de Letse kampioen heeft uitgebracht om zijn doorlopende contract af te kopen, geaccepteerd.

Cambuur_Loukili2.jpg

In zijn debuutjaar voor Helmond Sport werd Karim Loukili de onbetwiste smaakmaker in de voorhoede. De in Den Haag geboren Marokkaan doorliep tot zestienjarige leeftijd de jeugdopleiding van ADO Den Haag, om daarna de overstap te maken naar (Jong) FC Utrecht. Vervolgens kwam hij nog uit op het hoogste Marokkaanse niveau bij Chabab Rif Al Hociema, in de Nederlandse Tweede Divisie bij Jong Sparta en in de Duitse Oberliga voor 1. FC Phönix Lübeck.

DenBosch_Loukili.jpg
FC Riga werd afgelopen dinsdag in de voorronde voor de Champions League nipt uitgeschakeld door het Zweedse Malmö FF, maar voor de drievoudig kampioen staan nog wedstrijden op het programma voor plaatsing voor de groepsfase van de Conference League.
Helmond Sport bedankt Karim Loukili voor zijn verdiensten voor onze club, en wenst hem veel succes toe in zijn verdere carrière.

Dordt_Loukili_juich.jpg

Karim Loukili scoorde afgelopen seizoen negen maal en was daarnaast goed voor vier assists.