Helmond Sport / 05 juli 2013

Koen Weuts tekent contract tijdens persdag

Vanmiddag hield Helmond Sport haar jaarlijkse foto- en persdag. Het decor waarin de foto's werden genomen was anders dan andere jaren. Vanwege de aanleg van het kunstgrasveld in het Lavans Stadion moest noodgedwongen worden uitgeweken naar het trainingsveld. De omgeving waarin de daaropvolgende persconferentie werd gehouden (Business Club) was een stuk vertrouwder, en dat gold ook voor de boodschappen van de sprekers aldaar.
Voorzitter Philippe van Esch en algemeen directeur Mario Captein benadrukten beiden de continuiteit binnen de club, zowel op bestuurlijk, organisatorisch als financieel vlak. Ook trainer Meijers gebruikte dit woord, maar voegde er wel in een adem aan toe dat er ook sprake was van verandering in de selectie. Dit werd ter plaatse onderstreept door de handtekening die Koen Weuts zette onder een tweejarig contract. Deze 22-jarige Belg (afkomstig van OH Leuven, uitkomend in de hoogste klasse) kan worden beschouwd als de vervanger van linker centrale verdediger Olivier ter Horst. Helmond Sport is verder nog op zoek naar een doelman (de tevens 23-koppige selectie telt er slechts twee) en een linksbenige verdediger/middenvelder.

Morgen speelt Helmond Sport tijdens de Familiedag om 16.00 uur een oefenwedstrijd tegen het 'Team VVCS', een selectie van beroepsvoetballers die nog op zoek zijn naar een club in het komende seizoen.