Helmond Sport / 07 september 2019

Op het ongebruikelijke tijdstip van kwart over twaalf gaat Helmond Sport a.s. zondag in het SolarUnie Stadion de strijd aan met FC Eindhoven. Vorig seizoen werd de derby van Zuidoost Brabant in Helmonds voordeel beslecht. Bram Zwanen en de inmiddels naar Telstar vertrokken Richelor Sprangers brachten Helmond Sport op een 2-0 voorsprong, waarna Branco van den Boomen vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-1 bepaalde. De verwachting was dat de aanvoerder van FC Eindhoven in de afgelopen zomerstop al een transfer zou maken, maar de blauw-witten konden nog van hem profiteren in de zeer succesvolle opening van dit seizoen. Inmiddels staat de middenvelder onder contract bij De Graafschap.

Andere uitgaande transfer is Rochdi Achenteh, de linksback speelt nu voor Ararat in Armenië. Rechtsback Rodney Klooster koos voor Botev Plovdiv, en ook spits Elisha Sam speelt nu in de Bulgaarse competitie. Centrale verdediger Augustine Loof is nu op het eiland Malta te bewonderen bij Balzan FC, linksbuiten Elton Kabangu (eigendom van AA Gent) wordt nu verhuurd aan Willem II.

Meest spectaculaire aanwinst bij de blauwwitten is Joey Sleegers. De nu 25-jarige Helmonder begon bij de jeugd van HVV Helmond, om vervolgens via RKC Waalwijk bij Feijenoord terecht te komen. Daar zou hij echter nooit in het eerste elftal spelen. Via een verhuurperiode bij FC Eindhoven, RKC Waalwijk en VVV Venlo kwam de linksbuiten afgelopen seizoen terecht bij het Slowaakse AS Trencin.

Met Maarten Peijnenburg (FC Dordrecht), Bart Biemans (Knokke) en Flor van den Eynden (jeugd van Inter Milan) werden drie centrale verdedigers gehaald, een voormalige centrale verdediger is nu de trainer. Ernie Brandts kwam tot 28 wedstrijden in Oranje, waaronder de verloren WK-finale van 1978 tegen Argentinië. Vorig seizoen was hij nog de assistent van de inmiddels vertrokken David Nascimento.