Helmond Sport / 05 mei 2021

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen speelt Helmond Sport tegen dezelfde tegenstander als in de eerste uitwedstrijd van het seizoen. In augustus werd, nog met (beperkt) publiek aanwezig, met 1-2 gewonnen van TOP Oss. Nu staan beide Brabantse ploegen ‘punktgleich’ in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie.

TOP_Duijvestijn.jpg

Lance Duijvestijn heeft net zoals de Osse clubtopscorer tien keer gescoord.

Vanwege een minder doelsaldo staat het team van Klaas Wels onder Helmond Sport, het productieve vermogen (37 goals) laat wat te wensen over bij de Ossenaren, alleen hekkensluiter FC Dordrecht scoorde minder. Clubtopscorer Mart Remans heeft met tien treffers wel een respectabel aantal, zeker als je bedenkt dat de huurling van Roda JC pas begin oktober aansloot. Zijn naaste achtervolger is Dennis van der Heijden met zeven treffers, hij was ook de maker van de enige Osse goal in de eerdergenoemde wedstrijd tegen Helmond Sport. Deze 24-jarige spits is overigens ook gehuurd, namelijk van het in de Italiaanse Serie C (derde niveau) uitkomende Carpi.

foto_TOP_Reith.jpg

Boyd Reith scoorde nog niet, maar heeft daarentegen wel de meeste (zes) assists op zijn naam.

Deze Brabantse derby had een cruciale wedstrijd kunnen zijn in de vierde periode, maar zowel Helmond Sport (5-1 nederlaag afgelopen zondag bij Go Ahead Eagles) als TOP Oss (0-4 nederlaag afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht en een 0-0 gelijkspel afgelopen maandag tegen Jong PSV) zagen hun kansen geminimaliseerd. In laatstgenoemde wedstrijd werd de Belgische keeper Bo Geens uit het veld gestuurd, maar de KNVB besloot om deze rode kaart te seponeren.

De kans dat we de zoon van de ‘legendarische’ oud-Helmond Sport doelman Theo Custers (in het seizoen 1980-1981 een half jaar gehuurd van FC Antwerp) aan het werk zien is dus groot, maar ligt bij ex-HS speler Lars Hutten een stuk lager. Deze in het seizoen 2014-2015 van Excelsior gehuurde aanvaller heeft de laatste veertien wedstrijden geen speelminuten meer gekregen bij de oude club van Wil Boessen, en komt volgend seizoen uit in de Tweede Divisie bij Kozakken Boys.

Juich_foto.jpg

Jeff Stans brengt Helmond Sport op voorsprong in Oss.