Helmond Sport / 15 oktober 2012

Lavans de groenste wasserij van Europa

Lavans is nu voor het derde seizoen verbonden aan Helmond Sport als stadionnaamgever. De afgelopen tijd heeft Lavans ervoor gekozen om fors te investeren in het ‘groener’ maken van het bedrijf. Het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is hiermee verankerd in de genen van het bedrijf.

Verhuizing Kanaaldijk naar Ringdijk voltooid
HELMOND - Met de samenvoeging van de Ringdijk en de Kanaaldijk is de laatste fase van de omwenteling van Lavans voltooid. De dienstverlener op het gebied van bedrijfshygiëne en bedrijfskleding is nu - met een reductie van 60% van de CO2-uitstoot, een reductie van 60% gas en elektra door zonnecollectoren, en een substantiële vermindering van het gebruik van water - de Groenste Wasserij van Europa.

Hein Diks, algemeen directeur: “De laatste 10 medewerkers zijn over naar de Ringdijk. Ook het reinigen van de matten vindt vanaf nu plaats op de Ringdijk en we werken met alle 200 medewerkers vanuit één locatie. Een locatie die zijn tijd vooruit is. Als het gaat om milieubelasting hebben we een fantastische verbeteringsslag doorgevoerd. We hebben ervoor gekozen om fors te investeren in het ‘groener’ maken van ons bedrijf. En met fors bedoel ik zo’n 10 miljoen euro. Ik vind dat van lef getuigen; we vertrouwen erop dat we met deze innovatieve investering klaar zijn voor de toekomst. We laten zien dat we het als familiebedrijf belangrijk vinden dat generaties na ons ook in een mooie omgeving kunnen leven.”

De klant centraal

De complete productie-omgeving is aangepast, met geavanceerde werkplekken, de modernste wasstraten, een geavanceerde highcare-ruimte, nieuwe afwerkapparatuur etc. zorgen we nu voor een perfecte bediening van de ruim 9000 klanten die Lavans in heel Nederland heeft. Hein Diks: “We werken met drie regioteams, die ieder een productielijn hebben. Door de samenvoeging is het hele productieproces geoptimaliseerd. Met als doel: de klant beter van dienst zijn. We staan voor 100% leverbetrouwbaarheid. Daarnaast zorgt de samenvoeging voor een veel efficiënter gebruik van grondstoffen. Als wasserij verbruiken we heel veel water. Door op één locatie te werken, kunnen we daar een besparing van 40% realiseren. Bovendien wordt de warmte van het water hergebruikt. We hoeven nu het water alleen maar bij te verwarmen. Dat scheelt enorm veel energie.”

MVO: verankerd in de genen van het bedrijf !

De titel Groenste Wasserij van Europa is niet zomaar een benaming. Lavans reinigt stoomloos en doet dat als enige op deze schaal. “Wij gebruiken alleen gas en dat ook nog zo’n 60% minder, de benodigde energie wekken we op via zonnecollectoren.  Wij zijn de beste facilitair dienstverlener door samen te werken aan duurzame oplossingen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bij ons hoofdzaak.  Wij volgen niet wat voorgeschreven wordt, maar we zetten zelf de trend, door voorop te lopen in nieuwe ontwikkelingen  en te investeren in een groene toekomst.”

Over Lavans

Lavans is een 85 jarig familiebedrijf waar de klant en zijn omgeving centraal staan. Met dienstbare mensen bieden we een zorgeloze (werk)omgeving. Lavans zorgt voor bedrijfshygiëne en bedrijfskleding en levert producten als overalls, schoonloopmatten, vloerwissystemen, handdoek- en zeepautomaten en toiletpapier. Met persoonlijke aandacht en betrokkenheid. www.lavans.nl