Helmond Sport / 09 april 2019

Kinderen scoren gezamenlijk 10.179 boeken met de Bibliotheek en Helmond Sport

Na 10 weken boeken scoren vond afgelopen vrijdagavond de afsluiting van 'Scoor een Boek!' plaats in het SolarUnie Stadion. Het project is een initiatief van Bibliotheek Helmond-Peel en Helmond Sport en heeft als doel leerlingen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen en te bewegen. Het project werd ondersteund door JIBB+, Leef en het Ondernemersfond Helmond. Meer dan 1.000 kinderen en begeleiders waren aanwezig tijdens de wedstrijd Helmond Sport – Jong Ajax.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een gezamenlijke warming-up gedaan onder leiding van dansgroep UnityEight! Nadat de kinderen warm waren gedanst op de tribune en UnityEight een show had gegeven was het tijd dat de wedstrijd kon beginnen.

Tijdens de rust werd de einduitslag van het totaal aantal gelezen boeken bekend gemaakt. Er deden ruim 1700 leerlingen mee uit 75 groepen vijf en zes van 39 scholen uit Helmond, Asten, Deurne en Someren. In tien weken tijd hadden de leerlingen 10.179 boeken gelezen!! Wat een resultaat! De kinderen werden aangemoedigd door spelers van Helmond Sport met in het bijzonder Stijn van Gassel. 'Leuk om te zien dat iedereen enthousiast is geweest en veel boeken heeft gelezen! Blijf ook na deze tien weken doorgaan met lezen!' aldus de Onze keeper.

De foto's tijdens de afsluiting zijn gemaakt door Jan Vroomans fotografie. Wil je meer foto's van deze avond bekijken? klik dan hier.