Helmond Sport / 23 maart 2018

Leon Vlemmings nieuwe algemeen directeur Helmond Sport

Helmond Sport heeft Leon Vlemmings (47) aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt daarmee huidig directeur Marcel van den Bunder op. Vlemmings tekent in Helmond een contract dat hem tot en met 30 juni 2020 aan de club verbindt.

De in Gemert geboren Vlemmings treedt per 3 april in dienst bij Helmond Sport. Over de overgangsperiode op directieniveau zal later meer duidelijkheid komen.

Voetbalachtergrond
Naast algemene zaken krijgt Vlemmings ook technische zaken in zijn portefeuille. Helmond Sport heeft bewust gekozen voor een directeur met een voetbalachtergrond. Zo was Vlemmings eerder als trainer werkzaam bij clubs als Feyenoord, PSV, AEK Larnaca en Go Ahead Eagles. En was hij als technisch manager actief bij Roda JC.

Voorzitter Philippe van Esch is blij met de aanstelling van Vlemmings. “Leon brengt een vracht aan ervaring mee en kent de voetballerij erg goed. Wij zijn er van overtuigd dat hij de juiste man is voor Helmond Sport.”

Uitdaging
Voor Vlemmings betekent zijn komst naar Helmond Sport tevens een terugkeer op het oude nest. “Als B-junior van vv Gemert werd ik door Helmond Sport gevraagd om voor het eerste A jeugdelftal in de geschiedenis van Helmond Sport te spelen. Later heb ik mijn debuut mogen maken in het eerste elftal. Het maakt me enorm trots dat ik nu gevraagd ben om in een andere rol terug te keren.”

Vlemmings kijkt uit naar zijn nieuwe job. “Helmond Sport heeft door het nieuwe stadion en de sport- en beleefcampus een mooie toekomst voor zich om, samen met andere partners, echt iets te kunnen betekenen voor Helmond. Tegelijkertijd zal dit toekomstperspectief energie geven om ook op korte termijn te presteren. Voor mij persoonlijk is dit een geweldige uitdaging waarin ik met mijn ervaring in de bedrijfstak betaald voetbal, het onderwijs en het bedrijfsleven graag onderdeel van uit wil maken.”

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png