Helmond Sport / 24 juli 2013

Magere zege op Gemert (0-2)

Helmond Sport heeft vanavond in zijn voorlaatste oefenpartij ter voorbereiding op de nieuwe competitie met 0-2 gewonnen van V.V. Gemert. Onder tropische omstandigheden wist het team van trainer Eric Meijers het (met name in de tweede helft) veelvuldige balbezit niet om te zetten in een klinkende uitslag. In het eerste kwart van de wedstrijd (afgesloten met een drinkpauze) konden de naar de hoofdklasse gedegradeerde amateurs het nog zonder problemen bijbenen. Het klasseverschil werd pas echt duidelijk in het laatste kwartier voor de rust, ingeleid door Stanley Elbers met de eerste doelkans. Vrijstaand voor de prima keepende Niek Antonides (overgekomen van Sparta '25 uit Beek en Donk) schoot de linksbuiten echter tegen de paal. De Gemertse goalie zou vijf minuten later een schot van spits Mark Janssen onschadelijk maken, maar even daarna kon Helmond Sport toch op voorsprong komen. Nadat er langdurig was gezocht naar een opening in de Gemertse muur (van 'forechecking', zoals vorig jaar toen de zwart-witten nog in de Topklasse speelden onder Jan van Dijk, was nu geen sprake) werd rechtsback Kazlauskas gelanceerd op de vleugel, zijn voorzet werd door Davy Brouwers (voor de rust spelend als aanvallende middenvelder) hard en nauwkeurig in de netten gekopt (39' ;0-1). 

Al met al leek dit toch wat mager voor 45 minuten voetbal, maar trainer Meijers toonde zich daar na afloop niet over ontevreden. Over zijn statement dat de tegenstander niet een doelkans had gekregen was in ieder geval geen enkele discussie mogelijk, doelman Wouter van der Steen kon zich beperken tot wat terugspeelballen en het 'plukken' van een te zachte kopbal van Benjamin Bahtiri. De in Servië geboren Bahtiri vormde samen met Rene Paardekooper, Erik van Dijk (tweelingbroer Mark ontbrak) en Joost Habraken het viertal spelers aan Gemertse zijde dat ooit uitkwam in het eerste elftal van Helmond Sport. Veelvuldig wisselen aan Gemertse zijde maakte het team er echter zeker niet sterker op, Elbers en Brouwers hadden daarvan al moeten profiteren. Een invaller aan Helmondse zijde zou echter aan de basis staan voor de tweede treffer, na een voorzet van Marc Koot kon Mark Janssen afronden (67' ;0-2).

Toen ook trainer Meijers zijn complete reservebank speelminuten had gegeven leek de wedstrijd rustig naar het einde te gaan, maar het was uitgerekend de speler die de afgelopen tien maanden helemaal niet meer heeft gespeeld die de meeste aandacht op zich vestigde. De van een kruisbandoperatie herstelde Aart Verberne besloot om 'volgens de wetten van het profvoetbal' de doorgebroken Jeffrey Driessen onregelmentair te stoppen, maar moest vervolgens constateren dat de scheidsrechter de spelregels evenzeer consequent toepaste, de rechtsback moest met een rode kaart het kunstgras verlaten.
Helmond Sport speelt vrijdag zijn laatste oefenwedstrijd, in Antwerpen is de Belgische tweede klasser FC Antwerp (de club van ex-HS doelman Sengier en spits Güvenç) de tegenstander.      

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Van der Steen (46' Watt) - Kazlauskas (71' Verberne), De Regt (46' Nieskens), Weuts (75' Van de Kerkhof), Justiana (75' Kuijpers) - Lammers (46' Koot), Brouwers (71' Van Geffen), Visser - Bridji (75' Fecunda), Janssen, Elbers (75' Carlos David).
Geblesseerd: Velasco, Koç en Siers.