Helmond Sport / 07 november 2020

De heer Michiel van Veen gaat het bestuur van Helmond Sport versterken. Samen met voorzitter Philippe van Esch en bestuurslid technische zaken Ari de Kimpe bestaat het bestuur nu uit drie personen, Helmond Sport blijft op zoek naar verdere uitbreiding.

De 49-jarige Van Veen is op dit moment burgemeester van onze buurgemeente Gemert-Bakel. Zijn affiniteit met sport op politiek/bestuurlijk niveau komt goed tot uitdrukking in de twee functies die hij daarvoor bekleedde. Tussen 2012 en 2016 was hij in de Tweede Kamer woordvoerder van de VVD op dit terrein, verder had hij tussen 2010 en 2012 sport in zijn portefeuille als wethouder van de gemeente Cuijk.

“Het betaald voetbal in de Peel kent een mooie, roemruchte geschiedenis. De amateurverenigingen in de Peel spelen op hoog niveau. Ik stel vast dat voetbal in onze regio mensen samenbrengt en ons een gezamenlijke identiteit verschaft”, zegt Van Veen. “Ik wil graag een bescheiden bijdrage leveren aan die geschiedenis door samen met alle betrokkenen te bouwen aan een mooie sportieve toekomst voor Helmond Sport”.

Voorzitter Philippe van Esch spreekt van een grote aanwinst voor het bestuur. “Michiel van Veen heeft een enorme bestuurlijke ervaring, en daarnaast een groot netwerk zowel binnen als buiten onze regio. We kunnen zijn kennis, ervaring en contacten o.a. goed gebruiken bij de verdere uitwerking van de stadionplannen als onderdeel van de nieuwe Sport- en beleefcampus op De Braak".