Helmond Sport / 06 mei 2013

Monsterscore beloften tegen Dordrecht (7-0)

Jong VVV/Helmond Sport heeft vanavond zijn laatste thuiswedstrijd van deze competitie met 7-0 gewonnen van FC Dordrecht, het team van Frank van Kempen en Remond Strijbosch was op deze 'zomeravond' veel te sterk voor de hekkensluiter van de beloften divisie B. In groot contrast tot de laatste partijen was het aantal junioren dat in de basis stond ditmaal beperkt tot 1, de eerste selectie van VVV was nu de hofleverancier. De openingsgoal was dan ook van 'Limburgse' makelij, een voorzet van rechtsbuiten Jules Reimerink werd door Bergkamp van dichtbij ingekopt (10' ;1-0). Een kwartier later werd deze voorsprong verdubbeld, nu stond de linksbuiten Yanic Wildschut aan de basis. Hij kwam met grote snelheid het strafschopgebied binnen, negeerde het 'advies' vanaf de tribune van het Lavans Stadion om zich te laten vallen (zijn schwalbe in de play-off wedstrijd van vorig seizoen tussen VVV en HS ligt bij sommige Helmondse fans nog behoorlijk gevoelig), om vervolgens de Japanner Otsu een niet te missen kans te bieden (25' ;2-0).  De voorbereiding voor de volgende treffer kwam weer van de rechtervleugel, een voorzet van Reimerink werd door Maguire afgerond (31' ;3-0). Twee minuten later liet spits Bergkamp een enorme kans liggen op een nog grotere voorsprong, maar na de rust liep de score weer verder op. Na wederom een voorzet van Reimerink, gevolgd door een kopbal van Vorstermans, kon Otsu in de rebound scoren (51' ;4-0).

Het arme Dordrecht had vooral in de lucht geen enkel verweer, even later was het Vorstermans die een corner doorkopte op Maguire die eenvoudig kon scoren (56' ;5-0). Reimerink zorgde met zijn zoveelste goede actie op de rechtervleugel voor een assist op Bergkamp (65' ;6-0). Het slotakkoord was voor Otsu, hij had bij een vrije trap geen enkele moeite om zowel de muur als doelman Konijnenburg te passeren (87' ;7-0).  

Jong VVV/HS blijft na deze monsterzege op de vierde plaats staan. Maandag staat in Alkmaar de laatste wedstrijd op het programma, bij een eventuele winst op kampioen AZ kan het mogelijk nog twee plaatsen stijgen.

Opstelling Jong VVV/HS (4-3-3 formatie):
Job Bulters - Jeremias Carlos David, Jeffrey Altheer (72' Dyon Gijzen), Ismo Vorstermans, Mikey Fecunda (83' Stan Respen) - Gregory Lammers, Yuki Otsu, Barry Maguire - Jules Reimerink, Roland Bergkamp, Yanic Wildschut.
Op de bank en niet ingevallen: Selman Seving, Bas Hendriks en Jamie Watt (keeper).

Opstelling Jong FC Dordrecht (4-3-3 formatie):
Niels Konijnenburg - Obi Onyeike, Iliass Haddad, Reinier den Hoed, Chawila Doekhi - Michael Potkamp, Giovano Godeken, Jamiro Monteiro Alvarenga - Kevin Tano, Jair Balrak, Remon Luksch.
Ingevallen: Sion Kyle en Jeremy Fernandes.