Helmond Sport / 28 januari 2019

De reserves van Helmond Sport (zoals te doen gebruikelijk aangevuld met jeugdspelers van VVV Venlo) hebben vanavond in hun eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie met 1-0 verloren van De Graafschap. Op Sportpark De Buitenham in Varsselder stond de eindstand al vroeg op het scorebord, Erik Bakker gaf met een onhoudbaar afstandsschot keeper Jamie Watt het nakijken (12' ;1-0). 
Voordien had Helmond Sport echter al een kans gehad, als gevolg van een foutieve terugspeelbal kwam spits Albian Muzaqi vrij voor keeper Jordy Rondeel. Het duurde tot vlak voor rust voor de volgende schotpoging op het doel van deze De Graafschap keeper, Koen Wesdorp zag zijn inzet echter net naast de verkeerde kant van de paal gaan.
Na de hervatting bleef het spelbeeld onveranderd, de thuisclub controleerde, zonder zelf gevaarlijk te worden. Daryl van Mieghem was de enige 'Superboer' die Jamie Watt nog op de proef nam. Het team van Remond Strijbosch mocht zodoende tot de laatste seconde hopen op een punt, maar miste de power voor een echt slotoffensief.  

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Jamie Watt, Niels Blasczcyk (69' Fin Pleunis) (VVV), Dylan de Braal, Evren Korkmaz (VVV), Joell Roeffen (VVV) ; Jesse Probst (VVV), Ramon de Wilde (62' Lars Nabbe) (VVV), Koen Wesdorp ; Tom Spreeuwenberg (VVV), Albian Muzaqi, Juul Respen.
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Kay van der Vorst (VVV) en Stefan Tielemans (keeper).
Opstelling De Graafschap: Rondeel; Huntelaar, Van Amerongen, L. Nieuwpoort, Hekkers; Klaasen, Van Nispen, Bakker; Abkadri, Lieshout en Van Mieghem.

De andere teams in deze poule zijn Cambuur, Go Ahead Eagles, Dordrecht, FC Eindhoven, Excelsior, Heerenveen, NAC Breda, Roda JC en amateurclub Achilles ’29.

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png