Helmond Sport / 16 juli 2013

Nipte nederlaag tegen RKC Waalwijk (1-0)

Helmond Sport heeft vanavond in zijn vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 1-0 verloren van RKC Waalwijk. Op Sportpark De Gaard (de thuisbasis van amateur derde klasser RWB) was het team van Eric Meijers nauwelijks de mindere dan de eredivisionist uit de Langstraat. Net zoals afgelopen zaterdag tegen FC Groningen wist HS in de eerste helft het spel naar zich toe te trekken, maar deed het volgens trainer Eric Meijers te weinig met het balbezit. Het duurde inderdaad 32 minuten voordat keeper Jan Seda (op proef bij RKC) werd getest, Marc Koot tekende voor het eerste (harde) schot op doel. Meijers had het na afloop over een gebrek aan 'energie' bij de afwerking, tegenstander RKC was inderdaad wat doortastender in de spaarzame keren dat zij in de buurt van het Helmondse doel kwamen. Robert Braber (kopbal) en zijn vervanger (ex-HS speler Braber verliet al vroeg in de wedstrijd het veld met een blessure) Desley Ubbink (schot) raakten beiden de paal, op slag van rust wist Kenny Anderson wel Van der Steen te passeren (44' ;1-0).

Onder de rust bracht Meijers twee wijzigingen aan in zijn team, Justiana werd op de linksback plaats (waar hij het heel lastig had met de snelle Denzel Slager) vervangen door Koen Weuts, diens plaats in het centrum werd opgevuld door de 19-jarige Dave Nieskens. Verder werd Elbers in het veld gebracht voor Koot, de linksbenige Elbers werd nu als rechtsbuiten getest. Het was echter de rechtsbuiten van RKC Denzel Slager die de grootste kans kreeg van de tweede helft, maar alleen op Wouter van der Steen af gaan is allesbehalve een garantie voor een doelpunt. HS bleef ook na de derde, vierde en vijfde wissel het betere van het spel houden, al moet daarbij worden aangetekend dat ook RKC-coach Erwin Koeman een groot percentage van zijn reservebank had ingebracht. Koc (laat in de wedstrijd de opvolger van de van RKC gehuurde Mark Janssen in de spits) kwam het dichtst bij een Helmondse gelijkmaker, maar ook in zijn schot zat niet genoeg kracht. In de laatste vijf minuten kreeg Koc in de punt van de aanval nog ondersteuning van de mee naar voren gestuurde Ferry de Regt, maar zoals Meijers het na afloop uitdrukte: "het lukte niet meer om een punt te redden".

Helmond Sport speelt a.s. dinsdag zijn voorlaatste oefenwedstrijd, in Gemert is de plaatselijke hoofdklasser de tegenstander.    

Opstelling HS (4-3-3 formatie):
Van der Steen - Kazlauskas, De Regt, Weuts, Justiana (46' Nieskens) - Visser, Brouwers (62' Van Geffen), Velasco (74' Lammers) - Koot (46' Elbers), Janssen (62' Bridji), Koc.
Op de bank en niet ingevallen: Carlos David, Kuijpers, Van de Kerkhof, Fecunda en Watt (doelman).
Geblesseerd: Siers en Verberne.