Helmond Sport / 06 oktober 2012

Nu al spectaculaire finale in de Jupiler League

Het seizoen heeft pas acht speelrondes erop zitten maar de spanning rondom het winnen van de allereerste periodetitel van dit seizoen hangt al weken boven de Jupiler League en heeft supporters vanavond tot de allerlaatste seconde op het puntje van hun stoel laten zitten

Aan het begin van de avond maakten in theorie nog vijf teams kans om de allereerste Bronzen Stier van het seizoen 2012-2013 in de wacht te slepen. Maar na een zinderende eindstrijd heeft MVV Maastricht in Emmen jacht gemaakt op de eerste periodetitel.

Met het winnen van de eerste periodetitel verzekert MVV Maastricht zich nu al van deelname aan de Jupiler Play-Offs waarin ze strijden om promotie naar de Eredivisie.

MVV Maastricht heeft vanavond op eigen kracht de periodetitel in de wacht gesleept door met 0-3 te winnen in Emmen. Directe tegenstanders Helmond Sport en FC Volendam konden MVV Maastricht niet meer inhalen in de strijd om de eerste periode.

Voor trainer René Trost van MVV Maastricht is dit een prachtige opening van het seizoen, juist in het jaar dat de club haar 110-jarig bestaan viert.

Tijdens speelronde 9 op vrijdag 19 oktober zullen de winnaars van de Bronzen Stieren voor beste speler, beste trainer en beste talent bekend gemaakt en officieel uitgereikt worden. De topscorer van de eerste periode zal deze avond ook zijn Bronzen Stier in ontvangst nemen.

Jij bepaalt samen met de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League de 'Beste Speler' van de eerste periode in seizoen 2012/2013. Breng jouw stem uit via www.jupilerleague.nl/bronzenstier en maak kans op een kwartaalabonnement voor Voetbal International. Stemmen kan vanaf zondag 7 tot en met woensdag 10 oktober.

De hoofdtrainers en aanvoerders hebben al een selectie gemaakt van alle spelers in de Jupiler League en hebben gezamenlijk vier spelers genomineerd voor de bronzen stier in de categorie beste speler.