Helmond Sport / 17 februari 2023

Helmond Sport wacht vanavond een zware uitwedstrijd, tegenstander Almere City FC is de nummer drie van de KKD. De laatste zes ontmoetingen voor de competitie in Almere werden allen verloren (er werd ook slechts eenmaal gescoord), wel werd er in 2017 in het kader van de playoff’s gewonnen.
In dit seizoen scoorde Helmond Sport pas zes keer in een uitwedstrijd, dit gemiddelde van een halve goal per uitduel is uitzonderlijk laag. We moeten terug naar het seizoen 2003/2004 voor een dergelijke score in de eerste divisie, toen was het MVV dat het vizier buitenshuis maar met moeite op scherp kreeg.

Trainer Bob Peeters moet het in het Yanmar Stadion zonder een zevental(!) geblesseerde spelers doen, en heeft daarnaast (de vorige week geschorste) Flor Van den Eynden op de bank geplaatst. Almere-trainer Alex Pastoor heeft zijn topscorer Jeredy Hilterman buiten de basis gelaten, wel staat ex-HS speler Lance Duijvestijn opgesteld.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Robin van der Meer, Gabriël Çulhacı; Elmo Lieftink, Peter van Ooijen, David Mistrafović; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom.
Op de bank: Flor Van den Eynden, Wassim Essanoussi, Jelle Goselink, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Lukas Vankerkhoven, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Håkon Lorentzen, Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón, Tom Beugelsdijk, Gaétan Bosiers en Dylan van Diepen.