Helmond Sport / 14 april 2023

Helmond Sport speelt vanavond in De Vliert tegen FC Den Bosch. In vergelijking met de verloren thuiswedstrijd tegen MVV van afgelopen week, heeft trainer Bob Peeters een (noodgedwongen) wijziging in de basis aangebracht. Bryan van Hove neemt de linksback positie over van de geschorste Gabriël Çulhacı.

Bij deze Brabantse derby neemt Tomasz Kaczmarek voor het eerst plaats op de Bossche bank, deze 38-jarige Pool met Duitse roots is de nieuwe hoofdtrainer. In het begin van dit seizoen was hij nog hoofdtrainer van het Poolse Legia Gdansk waarmee hij de tweede voorronde van de Conference League haalde, Rapid Wien was daarin net te sterk. Onder de Bossche lat wél een bekend gezicht, namelijk oud HS-keeper Wouter van der Steen.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove, Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom, Jelle Goselink.
Op de bank: Peter van Ooijen, Tom Beugelsdijk, Michael Chacón, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Gabriël Çulhacı (geschorst), Håkon Lorentzen en Dylan van Diepen.