Helmond Sport / 21 april 2023

Helmond Sport ontvangt vanavond de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, het is voor het eerst sinds achttien jaar dat Heracles Almelo voor een competitieduel op bezoek komt. Gezien de ruime voorsprong die de zwart-witten hebben op de nummer drie van de ranglijst, lijkt de kans erg groot dat de Heraclieden (vanavond gesteund door ongeveer zeshonderd fans) volgend seizoen Helmond weer niet zullen aandoen.
In het team van trainer John Lammers ontbreekt de geblesseerde clubtopscorer (en nummer drie van de gehele KKD-topscorerslijst met zestien treffers) Nikolai Laursen. Wel in de basis de nummer vier op die lijst Emil Hansson (vijftien treffers) en nummer zes Samuel Armenteros (veertien treffers).

Bij Helmond Sport ontbreekt de geblesseerde Elmo Lieftink, hij wordt op het middenveld vervangen door Michael Chacón. Verder staan dezelfde spelers aan de aftrap als vorige week in en tegen Den Bosch, zo begint Peter van Ooijen wederom op de bank.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove; Lukas Vankerkhoven, Michael Chacón; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom; Jelle Goselink.
Op de bank: Peter van Ooijen, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Gabriël Çulhacı (geschorst), Tom Beugelsdijk, Elmo Lieftink, Håkon Lorentzen en Dylan van Diepen (allen geblesseerd).