Helmond Sport / 27 januari 2023

Voor Helmond Sport staat vanavond de vierde wedstrijd onder leiding van Bob Peeters op het programma, de vorige drie eindigden allen in een gelijkspel. De jacht op de eerste winst moet ten koste gaan van Jong Ajax, dat zelf al zeven wedstrijden lang verstoken is van een zege. Bij Helmond Sport keert Arno Van Keilegom terug van een schorsing, en keert ook meteen terug in de basis. Wassim Essanoussi neemt plaats op de bank, en daar vinden we met Mees Kreekels ook de nieuwste aanwinst terug.

Jong Ajax staat vanavond onder leiding van Michel Kreek, de eenmalig international vervangt John Heitinga die is doorgeschoven naar het eerste elftal. De 52-jarige Kreek was het afgelopen anderhalf jaar assistent-trainer van Jong Ajax.
Opvallende spelers bij de Ajacieden zijn de pas zestienjarige middenvelder Jorrel Hato, en de vier jaar oudere clubtopscorer Christian Rasmussen, de Deen scoorde (net zoals Martijn Kaars) acht keer.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion, Peter van Ooijen, David Mistrafović; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom.
Op de bank: Håkon Lorentzen, Mees Kreekels, Wassim Essanoussi, Elmo Lieftink, Jelle Goselink, Jafar Arias, Tom Beugelsdijk, Gabriël Çulhacı, Marcus Scholten, Emir Terzi, Dylan van Diepen en Ahmed Azmi (keeper).
Afwezig: Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Daniël Breedijk, Chris Kalulika en Robin Mantel (keeper).