Helmond Sport / 07 april 2023

Helmond Sport ontvangt vanavond in het GS Staalwerken Stadion MVV. De Maastrichtenaren staan zevende in de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie en zijn met nog zeven wedstrijden te spelen op weg om een ticket voor de playoff’s te bemachtigen. In de formatie van Maurice Verberne (ex-speler en assistent-trainer van Helmond Sport) ontbreekt de geschorste linksbuiten Ruben van Bommel, deze achttienjarige clubtopscorer is een van de revelaties van dit seizoen.  Wel in de basis bij onze gasten Koen Kostons, deze 23-jarige aanvaller staat met zijn vijftien assists tweede in het totale KKD-klassement. Het doel wordt verdedigd door de Belgische doelman Romain Matthys, de ex-doelman van RWDM, KAS Eupen en RFC Luik verrichtte de meeste reddingen van alle KKD-keepers. Verder zien we ex-HS middenvelder Orhan Džepar aan de aftrap.

Bij Helmond Sport staan dezelfde elf spelers binnen de lijnen die vorige week aan de tweede helft begonnen uit tegen TOP Oss, dat betekent dat Peter van Ooijen op de bank plaats neemt. De ploeg van Bob Peeters is al zeven thuiswedstrijden ongeslagen, vorig seizoen werd er echter met 1-2 verloren van de Sterrendragers.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Flor Van den Eynden, Gabriël Çulhacı; Lukas Vankerkhoven, Elmo Lieftink; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom; Jelle Goselink.
Op de bank: Peter van Ooijen, Michael Chacón, David Mistrafović, Wassim Essanoussi, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Tom Beugelsdijk, Håkon Lorentzen, Bryan van Hove en Dylan van Diepen.