Helmond Sport / 13 januari 2023

Helmond Sport ontvangt vanavond NAC Breda, in zijn eerste thuiswedstrijd als hoofdtrainer moet Bob Peeters een flink aantal spelers missen. Naast een zestal al langer geblesseerden, is daar nu ook de geschorste Arno Van Keilegom (twee wedstrijden vanwege zijn directe rode kaart in de wedstrijd tegen VVV Venlo) bijgekomen. In vergelijking met die wedstrijd van afgelopen vrijdag is wel de terugkeer van Peter van Ooijen te melden, de middenvelder start meteen in de basis.

De onderlinge score met tegenstander NAC is niet bepaald in Helmonds voordeel. Van de laatste 29 ontmoetingen gingen er maar liefst 20 verloren, slechts twee resulteerden in een Helmondse zege. De geel-zwarten staan vanavond onder leiding van clubicoon Ton Lokhoff, de tijdelijke opvolger van de recent ontslagen Robert Molenaar.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion, Håkon Lorentzen, Peter van Ooijen; Eros Maddy, Martijn Kaars, Wassim Essanoussi.
Op de bank: David Mistrafović, Jafar Arias, Tom Beugelsdijk, Gabriël Çulhacı, Marcus Scholten, Emir Terzi, Dylan van Diepen en keeper Ahmed Azmi.
Afwezig: Arno Van Keilegom (geschorst), Elmo Lieftink, Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Daniël Breedijk en Robin Mantel (keeper).