Helmond Sport / 12 december 2022

Na de zgn. WK-break pakt Helmond Sport vanavond de ‘competitie-draad’ weer op. In Zwolle wacht zeker niet de gemakkelijkste opdracht, tegenstander PEC staat tweede op de ranglijst. De laatste ontmoeting in de Hanzestad leverde echter wel een Helmondse zege op, een 2-0 achterstand werd nog in een 2-3 overwinning omgebogen.
Interim hoofdtrainer Tim Bakens heeft vanavond weer de beschikking over rechtsback Bram van Vlerken, het betekent dat Emir Terzi weer naar de bank verhuist. De Duitser was in zijn optreden tegen De Graafschap (zijn eerste basisplaats) overigens wel de speler met de meeste balcontacten (74), intercepties (3), persoonlijke duels (13) en geslaagde tackles (4).
Michael Chacon en Tom Beugelsdijk waren tegen De Graafschap geschorst vanwege vijf gele kaarten, zij keren nu terug in de basis. Dat geldt ook voor de van langdurige blessures herstelde Eros Maddy en Peter van Ooijen. Daar staat de blessure tegenover van clubtopscorer Martijn Kaars, waardoor Wassim Essanoussi nu zijn opwachting maakt aan de aftrap.

Opstelling Helmond Sport:
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Tom Beugelsdijk, Flor Van den Eynden, Bryan van Hove; Michael Chacon, Peter van Ooijen, Elmo Lieftink; Wassim Essanoussi, Eros Maddy, Arno Van Keilegom.
Op de bank: Robin van der Meer, Håkon Lorentzen, Emir Terzi, Gabriël Çulhacı, Marcus Scholten, Jafar Arias en keeper Ahmed Azmi.
Afwezig: Martijn Kaars, Gaétan Bosiers, Jarno Lion, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, David Mistrafović, Chris Kalukila, Dylan van Diepen en Robin Mantel (keeper).