Helmond Sport / 10 februari 2023

Helmond Sport gaat vanavond in het GS Staalwerken Stadion proberen om de eerste zege te halen onder leiding van Bob Peeters. Dit moet dan ten koste moeten gaan van Roda JC, deze ploeg is recentelijk erg succesvol in standaardsituaties. De Limburgers scoorden vijf van hun laatste zes doelpunten uit een dood spelmoment (vier als gevolg van een vrije trap en een corner). Trainer Erwin de Graaf heeft uiteraard de topscorer van de KKD opgesteld (Dylan Vente leidt het klassement met veertien treffers), Boyd Reith start ook in de basis, maar ex-HS speler Guus Joppen begint op de bank.

Bij Helmond Sport vervangen Elmo Lieftink en Håkon Lorentzen de geblesseerden Peter van Ooijen (wel op de bank) en Jarno Lion. Daarnaast neemt Mees Kreekels de plaats in het centrum van de verdediging over van de geschorste Flor Van den Eynden. Samen met zijn vader Bertran en grootvader Lambert maakt Mees Kreekels deel uit van drie opeenvolgende generaties die bij dezelfde BVO hebben gespeeld, uniek in Nederland!

Opstelling Helmond Sport (4-2-3-1 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Mees Kreekels, Robin van der Meer, Gabriël Çulhacı; Elmo Lieftink, David Mistrafović; Eros Maddy, Håkon Lorentzen, Arno Van Keilegom; Martijn Kaars.
Op de bank: Peter van Ooijen, Wassim Essanoussi, Jelle Goselink, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Lukas Vankerkhoven, Dylan van Diepen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Flor Van den Eynden (geschorst), Jarno Lion, Bryan van Hove, Michael Chacón, Tom Beugelsdijk en Gaétan Bosiers.