Helmond Sport / 06 januari 2023

Voor Helmond Sport speelt de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar zich in Venlo af, tegenstander VVV is de enige ploeg waar dit seizoen nog niet tegen is gespeeld. Trainer Bob Peeters moet het bij zijn eerste officiële optreden voor Onze Club doen zonder de afwezigen Peter van Ooijen, Elmo Lieftink, Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Chris Kalukila en reservekeeper Robin Mantel. Daarnaast beginnen Tom Beugelsdijk en Eros Maddy op de bank. Wassim Essanoussi staat tegen zijn oude club aan de aftrap, voor de Zwitser David Mistrafović is dat de eerste keer van het seizoen.
Het is overigens van september 2000 geleden dat Helmond Sport de volle winst wist te behalen in de Koel. De onlangs aangestelde technisch manager Jurgen Streppel maakte toen deel uit van die winnende formatie.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Jarno Lion, David Mistrafović, Arno Van Keilegom ; Wassim Essanoussi, Jafar Arias, Martijn Kaars.
Op de bank: Eros Maddy, Tom Beugelsdijk, Håkon Lorentzen, Gabriël Çulhacı, Marcus Scholten, Emir Terzi, Dylan van Diepen en keeper Ahmed Azmi.
Afwezig: Peter van Ooijen, Elmo Lieftink, Michael Chacón, Gaétan Bosiers, Jelle Goselink, Daniël Breedijk, Chris Kalukila en Robin Mantel (keeper).