Helmond Sport / 03 februari 2023

Helmond Sport treedt vanavond in het Koning Willem II Stadion aan tegen (hoe kan het anders...) Willem II. Het wordt de vijfde wedstrijd onder trainer Bob Peeters, de eerste vier eindigden allen in een gelijkspel. Als Helmond Sport vanavond in Tilburg zijn eerste zege behaalt onder de nieuwe trainer, maakt dat meteen een einde aan een periode van maar liefst 36 jaar zonder overwinning tegen de Tricolores, de laatste dateert van 3 mei 1986 (2-0 met goals van Rob Landsbergen en René van Tilburg). Voor een zege (0-2) op Tilburgse grond moeten we zelfs nog tien jaar verder terug in de tijd, Gerard Delauw nam beide treffers voor zijn rekening.

In de basis is er in vergelijking met de afgelopen competitiewedstrijd tegen Jong Ajax een wijziging, de geblesseerde Bryan van Hove (leider in het KKD-klassement betreffende de meeste tackles) wordt op de linksback positie vervangen door Gabriël Çulhaci.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Mike Havekotte; Bram van Vlerken, Flor Van den Eynden, Robin van der Meer, Gabriël Çulhacı; Jarno Lion, Peter van Ooijen, David Mistrafović; Eros Maddy, Martijn Kaars, Arno Van Keilegom.
Op de bank: Håkon Lorentzen, Mees Kreekels, Wassim Essanoussi, Elmo Lieftink, Jelle Goselink, Jafar Arias, Marcus Scholten, Emir Terzi, Lukas Vankerkhoven, Dylan van Diepen, Robin Mantel en Ahmed Azmi (keepers).
Afwezig: Bryan van Hove, Michael Chacón, Tom Beugelsdijk, Gaétan Bosiers en Chris Kalulika.