Helmond Sport / 05 september 2020

Helmond Sport Onder14 is de competitie uitstekend begonnen, het team van trainer Nyron Wau won met overtuigende 4-1 cijfers van de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard.

De openingsfase op Sportpark Houtsdonk verliep echter minder gelukkig, een vrije trap van Fortuna Sittard werd door een verdediger in eigen doel gekopt (3’ ;0-1).
De thuisclub raakte daardoor niet van slag, via Tijn Landheer (kopbal op de paal na een vrije trap), Noah Paolo (schot voorlangs na goed doorzetten) en Arouna Fofana (schot net over) had de gelijkmaker al snel kunnen vallen.
Deze verdiende treffer kwam er wat later toch, na een inzet van Tijn Landheer kon Dayen Geerts het laatste zetje geven (24’ ;1-1). Nadat linksbuiten Noah Paolo twee kansen had gemist, was het wederom Dayen Geerts die doel trof. Bij zijn tweede treffer stond de aanvoerder een meter of tien verder van het doel af, zijn zuivere inzet was nogmaals onhoudbaar voor de Fortuna goalie (35’ ;2-1).

Net na de rust kwam HS goed weg bij een schot op de paal buiten bereik van keeper Daan van Gog, maar het zou de laatste mogelijkheid blijken voor de gasten om terug in de wedstrijd te komen. Noah Paolo (vrij voor doel) en een bijzonder artistieke poging van Mees Rooijakkers troffen geen doel, maar invaller Joep Kivits wist na een paar bewegingen de Fortuna doelman wel te omspelen (66’ ;3-1).
Het slotakkoord was voor verdediger Taeke Captein die optimaal profiteerde van een verkeerd opgestelde Fortuna-muur, zijn vrije trap ging onhoudbaar in de korte hoek (79’ ;4-1).

Volgende week zaterdag speelt HS Onder14 in Venlo een uitwedstrijd tegen VVV.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie):
Daan van Gog – Bart van Gog, Jelle Dortmans, Taeke Captein, Tijn Landheer – Alto Gjoka, Dayen Geerts, Merlijn Kuijpers – Arouna Fofana, Julian Botterweck, Noah Paolo.
Ingevallen: Mees Rooijakkers, Mauro Gilsing, Joep Kivits en Samet Pandal.
Geel/Rood: Geen.