Helmond Sport / 14 juli 2022

Helmond Sport gaat zich versterken met een zeer ervaren speler, de 30-jarige Peter van Ooijen tekent een contract voor twee jaar met optie voor nog een jaar.

De Bosschenaar speelde 124 wedstrijden in de eredivisie. Daarvan was er één (in het seizoen 2013-2014) voor PSV, bij de Eindhovenaren was hij normaliter actief bij Jong PSV. Vervolgens verkeerde hij zes seizoenen onafgebroken in de eredivisie, bij resp. Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en VVV Venlo. Die laatste club verruilde hij in de zomer van 2020 voor KFC Uerdingen dat destijds uitkwam in de Derde Bundesliga. Dat werd geen succes, want in zijn eerste seizoen in Krefeld volgde meteen degradatie. De voor de hand liggende terugkeer in Nederland was bij FC Emmen, waar hij vorig seizoen kampioen werd van de Keuken Kampioen Divisie.

Ooijen_0.jpgFC Emmen verloor vorig seizoen in Helmond, mede omdat doelman Havekotte er hier in slaagt om Van Ooijen het scoren te beletten.

De rechtsbenige Van Ooijen kan worden ingezet op alle aanvallende posities, afgezien van de spits. In de onderlinge confrontatie vorig seizoen tégen Helmond Sport stond hij opgesteld als linksbuiten.  

PETERVANOOIJEN_HELMONDSPORT_03.jpg