Helmond Sport / 25 september 2017

De reserves van Helmond Sport hebben vanavond in hun derde competitiewedstrijd met 3-1 verloren van FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion kwam het team van Mario Verlijsdonk (vandaag bijgestaan door zowel Roy Hendriksen en Remond Strijbosch) al binnen twintig minuten met 2-0 achter. Na een vrije trap kon doelman Van Gerwen nog wel een kopbal van aanvoerder Kortstam onschadelijk maken, maar was kansloos op de rebound van Thomas (8' ;1-0). De Helmondse verdediging zag er tien minuten later niet veel beter uit toen Dennis van Vaerenbergh (ook volledig vrijstaand) koppend doel trof (18' ;2-0).

Ook in aanvallend opzicht was het in de eerste helft vrij pover, alleen Marijn van Heugten (twee maal) en Dylan de Braal namen het Eindhovense doel onder vuur. Net na de rust was Helmond Sport heel dicht bij de aansluitingstreffer, Jesse van Gerwen raakte vanaf tien meter de paal. Ingeleid door dodelijk balverlies van Bram Zwanen op het middenveld leek de wedstrijd beslist, Tibo van de Velde profiteerde (62' ;3-0). Een minuut later bracht Daan Ibrahim de spanning echter weer terug in de wedstrijd toen hij vrij voor doelman Hooyberghs opdook (63' ;3-1). Invaller Cairo, Godee en De Braal waren nog dicht bij de 3-2, maar het Helmondse overwicht in de tweede helft kwam niet meer in de score tot uitdrukking.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Joris van Gerwen; Jesse van Gerwen (68' Justin Houwers), Dylan de Braal, Wietse van Lankveld, Nick de Louw -  Bram Zwanen, Joey Godee, Naim Boujouh (68' Jerreau Farel Cairo) - Marijn van Heugten, Daan Ibrahim (aanv.), Charlton Juan Vicento.
Geel: Zwanen (45'+1 ;neerhalen tegenstander).
Op de bank en niet ingevallen: Jamie Watt (keeper).

Opstelling FC Eindhoven (1-4-3-3 formatie):
Thomas Hooyberghs - Augustine Loof, Dorino Kortstam, Valentino Vermeulen, Maxime Gunst - Alessio Carlone, Sep Drabbels, Kyte De Silva - Joel Thomas, Dennis van Vaerenbergh, Tibo van de Velde.
Ingevallen: Kaj de Rooij en Sozeyedio.

 

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png