Helmond Sport / 12 augustus 2017

De reserves van Helmond Sport hebben vanmiddag een oefenwedstrijd tegen zaterdag hoofdklasser Achilles Veen met 2-3 verloren. Vrijwel alle eerste selectie spelers die gisteren in Leeuwarden niet in de basis stonden tegen Cambuur kwamen in actie in het Lavans Stadion.

De amateurs, onder leiding van oud HS-trainer Clemens Bastiaansen, kwamen verrassend vlug op voorsprong door een kopbal van Sen Aarts (3' ;0-1). HS kwam echter snel langszij door Gévero Markiet, uit een verre ingooi wurmde hij zich vrij tussen een paar verdedigers en schoot van dichtbij in (14' ;1-1). Markiet (nu op proef, vorig seizoen nog uitkomend op het vijfde niveau in Duitsland en daarvoor door FC Utrecht aan HS verhuurd) stond in de spits opgesteld, een positie waar de van huis uit verdediger in zijn huurperiode (in geval van nood) al vaker speelde.

Huurling Grad Damen (bij NAC op het middenveld spelend) stond net zoals gisteren bij zijn invalbeurt in Leeuwarden opgesteld als linker centrale verdediger, maar moest al snel het veld ruimen met een blessure. Blessurebehandelingen waren er nadien nog een paar nodig aan Helmondse kant, maar dan als gevolg van stevige overtredingen van de gasten.

De groen-witten lieten echter ook voetballend van zich horen, net na rust was het opnieuw Sen Aarts die de Brabanders uit de gemeente Aalburg op voorsprong bracht (49' ;1-2). Geknoei in de Helmondse verdediging afgestraft door Sem van de Pijl zorgde voor een nog grotere achterstand (59' ;1-3). Het duurde even voordat Helmond Sport weer terug kwam in de wedstrijd (de invallers Van Beek en Vicento wisten zich geen raad met hun opgelegde kansen) maar uit de rebound van een kopbal van Nick de Louw kon Daan Ibrahim (na de rust verhuisd van linksbuiten naar de spits, zijn beste positie) eenvoudig scoren (80' ;2-3). Een slotoffensief bracht het team van Remond Strijbosch en Mario Verlijsdonk echter niet meer langszij.

Opstelling Helmond Sport (1-4-3-3 formatie):
Joris van Gerwen - Jeroen Verkennis (72' Jesse van Gerwen), Dylan de Braal, Grad Damen (18' Giovanni van Beek), Nick de Louw - Bram Zwanen, Nassim Amaarouk (23' Naim Boujouch), Wietse van Lankveld - Marijn van Heugten, Gévero Markiet (46' Charlton Vicento), Daan Ibrahim.
Op de bank en niet ingevallen: Stefan Tielemans (keeper).

sportdirect-banner-690.pngsportdirect-banner-320.png