Helmond Sport / 25 maart 2019

De reserves van Helmond Sport (zoals gebruikelijk aangevuld met jeugdspelers van VVV Venlo) hebben vanavond met 2-4 gewonnen van Achilles ’29. Alhoewel de club uit Groesbeek het betaald voetbal heeft verlaten (het vaandelteam dreigt nu zelfs vanuit de Derde Divisie te degraderen naar de Hoofdklasse Amateurs), is er nog steeds een team aanwezig in de Reserve Competitie. Eerder dit seizoen werden er een flink aantal stevige nederlagen geleden, nu bleef de marge beperkt.

Daar zag het halverwege de eerste helft overigens niet naar uit, het team van Remond Strijbsoch leek over de zwart-witten heen te gaan lopen. Jordan van der Gaag (redding onzekere keeper), Jeroen Verkennis (kopbal uit corner net over) hadden de kans op de openingstreffer nog laten liggen, maar Dean Koolhof trof met links overtuigend doel (17' ;0-1). Drie minuten later had Daan Ibrahim de 0-2 op de schoen, maar schoot tegen de keeper aan. Jordan van der Gaag deed het beter, na een fraaie solo rondde hij subtiel af (22' ;0-2).
Achterin ging het er bij Helmond Sport echter steeds minder subtiel aan toe. De thuisclub had via Jabrane Yagkoubi al de paal geraakt, en profiteerde steeds meer van de ruimte achter de verdediging. Yunus Efe was de maker van de onvermijdelijke tegentreffer (30' ;1-2) en bracht zeven minuten later de thuisclub zelfs langszij nadat hij Jamie Watt had omspeeld (37' ;2-2).
Voor de rust werd er echter nog orde op zaken gesteld. Nadat Daan Ibrahim een tweetal kansen had gemist benutte hij een derde, het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter werd door de scheidsrechter hierbij genegeerd (44' ;2-3). In de blessuretijd van de eerste helft viel zelfs nog een vierde treffer, nu van de voet van Koen Wesdorp (45'+1 ;2-4).

Na de rust was er veel minder te beleven voor de zeer schaarse toeschouwers op Sportpark De Heikant. Helmond Sport had de zaken achterin weliswaar een stuk beter op orde, maar werd voorin gedurende lange tijd niet meer gevaarlijk. De beste kans in de tweede helft was voor de thuisclub, nadat Verkennis een overtreding had gemaakt kreeg Achilles een strafschop die door Achmed Abdirzak hoog over werd geschoten. Pas in de slotfase kreeg Helmond Sport de mogelijkheden om de score op te voeren, maar die werden resp. door invaller Richelor Sprangers (alleen op keeper), Dion van Horne (kopbal uit een corner) en Verkennis (eveneens bij een corner) onbenut gelaten.
De volgende wedstrijd van de reserves is op maandag 8 april, uit tegen koploper Go Ahead Eagles.

Opstelling Helmond Sport (4-3-3 formatie): Jamie Watt; Jeroen Verkennis, Maikel Verkoelen, Dion van Horne, Niels-Louis Blaszczyk VVV; Jordan van der Gaag (61' Paul Wienhoven VVV), Jesse Probst VVV, Koen Wesdorp; Dean Koolhof, Tom Spreeuwenberg VVV (54' Richelor Sprangers), Daan Ibrahim (61' Kay van de Vorst VVV).
Geel/Rood: Geen.
Op de bank en niet ingevallen: Stefan Tielemans (keeper).

De stand in de voorjaarscompetitie:
1. Go Ahead Eagles 7-16. 
2. Heerenveen 6-13.
3. Graafschap 5-12.
4. Roda JC 5-12.
5. NAC Breda 6-12. 
6. Excelsior 6-12.
7. Helmond Sport 5-6 (inclusief drie punten in mindering).
8. Cambuur 5-6.
9. Dordrecht 5-0.
10. Eindhoven 6-0.
11. Achilles ’29 6-0.