Helmond Sport / 03 juni 2016

Robert Braber voor twee seizoenen naar Helmond Sport

Robert Braber keert terug bij Helmond Sport. De 33-jarige middenvelder heeft een contract tot 30 juni 2018 getekend. Braber kwam aan het begin van zijn carrière al anderhalf seizoen uit voor Helmond Sport. Afgelopen twee seizoenen speelde Braber zijn wedstrijden in de Eredivisie voor Willem II.

“Met zijn leeftijd en ervaring zal Robert, zowel binnen als buiten het veld, een belangrijke pion voor ons zijn. Hij kan een goede verbinding vormen tussen de spelersgroep en technische staf. Wij zien Robert als een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook uit de voeten in de spitspositie”, aldus Roy Hendriksen, hoofdtrainer van Helmond Sport. 

“Ik ben trots om terug te keren bij Helmond Sport. Het is toch de club waar ik mijn eerste wedstrijd in het betaald voetbal heb gespeeld. Ik ben Helmond Sport altijd met extra belangstelling blijven volgen. Daarnaast heb ik uit de gesprekken met Roy Hendriksen veel vertrouwen gekregen. Dat waren voor mij belangrijke redenen om een contract te tekenen”, vertelt Robert Braber.

Na de winterstop van het seizoen 2004/2005 kwam Robert Braber op huurbasis van Excelsior naar Helmond Sport. Daarna kwam hij nog uit voor Excelsior, FC Ingolstadt 04, RKC Waalwijk en Willem II. In totaal kwam hij tot 182 wedstrijden in de Eredivisie.

Foto: ProShots